đŸ«â˜• ÁfonyĂĄs cupcake lĂĄgy kĂĄvĂ©habbal

Kåvéfajtåk
3 Perc olvasĂĄs

Recept forråsa: Sajåt fejlesztésƱ recept
Recept szårmazåsi orszåga: Nemzetközi
KategĂłria: Desszert, sĂŒtemĂ©ny


⏳ ElkĂ©szĂ­tĂ©si idƑ

  • ElƑkĂ©szĂ­tĂ©s: 15 perc
  • SĂŒtĂ©s: 20-25 perc
  • HƱtĂ©s: 30 perc
  • Összesen: kb. 1 Ăłra

đŸœ MennyisĂ©g

  • 12 közepes mĂ©retƱ cupcake

🛒 ÖsszetevƑk

Cupcake tészta:

  • 200 g finomliszt
  • 120 g cukor
  • 1 csomag sĂŒtƑpor (12 g)
  • 1 csipet sĂł
  • 1 tojĂĄs
  • 100 ml tej
  • 80 ml olaj vagy olvasztott vaj
  • 1 tk vanĂ­liakivonat
  • 150 g friss vagy fagyasztott ĂĄfonya (ha fagyasztott, ne olvaszd ki elƑre)

Lågy kåvéhab:

  • 250 ml habtejszĂ­n (30-35%-os, hideg)
  • 2 ek porcukor
  • 1 tk instant kĂĄvĂ©por (vagy 1 ek erƑs eszpresszĂł, kihƱtve)
  • 1 tk vanĂ­liakivonat

Díszítéshez:

  • Friss ĂĄfonya
  • KĂĄvĂ©bab vagy csokolĂĄdĂ©reszelĂ©k

đŸ„Ł ElkĂ©szĂ­tĂ©s

Cupcake tészta:

  1. ElƑkĂ©szĂ­tĂ©s: MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy muffin tepsit papĂ­rkapszlikkal.
  2. SzĂĄraz hozzĂĄvalĂłk keverĂ©se: Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot, sĂŒtƑport Ă©s sĂłt.
  3. Nedves hozzåvalók keverése: Egy måsik tålban verd fel a tojåst, add hozzå a tejet, az olajat (vagy vajat) és a vaníliakivonatot.
  4. TĂ©szta összeĂĄllĂ­tĂĄsa: Öntsd a nedves keverĂ©ket a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz, Ă©s keverd össze, de ne dolgozd tĂșl.
  5. Áfonya hozzåadåsa: Forgasd bele óvatosan az åfonyåt.
  6. SĂŒtĂ©s: Kanalazd a tĂ©sztĂĄt a muffin formĂĄkba, kb. Ÿ rĂ©szig töltsd meg Ƒket. SĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz, Ă©s a beleszĂșrt fogpiszkĂĄlĂł tisztĂĄn kijön.
  7. HƱtĂ©s: Hagyd a cupcake-eket teljesen kihƱlni, mielƑtt a habot rĂĄtennĂ©d.

Lågy kåvéhab:

  1. A hideg habtejszínt verd fel félig kemény habbå.
  2. Add hozzå a porcukrot, a vaníliåt és az instant kåvéport vagy eszpresszót.
  3. Verd tovĂĄbb, amĂ­g lĂĄgy, krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz (ne verd tĂșl, hogy ne legyen darabos).

Díszítés:

  1. A kåvéhabot habzsåkba töltsd, és nyomd a kihƱlt cupcake-ek tetejére.
  2. Friss åfonyåval, csokolådéreszelékkel vagy egy-egy kåvébabbal díszítheted.

đŸœ TĂĄlalĂĄs

  • Frissen fogyasztva a legfinomabb, de lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł dobozban 1-2 napig elĂĄll a hƱtƑben.
  • KĂ­nĂĄlhatod egy csĂ©sze frissen fƑzött kĂĄvĂ©val vagy jegeskĂĄvĂ©val.

đŸ”„ Tippek Ă©s trĂŒkkök

  • Ha mĂ©g intenzĂ­vebb kĂĄvéízt szeretnĂ©l, a tĂ©sztĂĄba is keverhetsz 1 tk instant kĂĄvĂ©port.
  • A tejet helyettesĂ­theted mandulatejjel vagy görög joghurttal a gazdagabb textĂșrĂĄĂ©rt.
  • Ha kĂŒlönlegesebbĂ© tennĂ©d, egy kis karamellcsorgatĂĄssal is feldobhatod a kĂĄvĂ©hab tetejĂ©t.

JĂł sĂŒtĂ©st Ă©s Ă©lvezd az ĂĄfonyĂĄs-kĂĄvĂ©s cupcake-eket! đŸ«â˜•đŸ§

Oszd meg a cikket
Kåvéfajtåk
Adatvédelmi åttekintés

Ez a weboldal sĂŒtiket hasznĂĄl, hogy a lehetƑ legjobb felhasznĂĄlĂłi Ă©lmĂ©nyt nyĂșjthassuk. A cookie-k informĂĄciĂłit tĂĄrolja a böngĂ©szƑjĂ©ben, Ă©s olyan funkciĂłkat lĂĄt el, mint a felismerĂ©s, amikor visszatĂ©r a weboldalunkra, Ă©s segĂ­tjĂŒk a csapatunkat abban, hogy megĂ©rtsĂ©k, hogy a weboldal mely rĂ©szei Ă©rdekesek Ă©s hasznosak.