☕ Kávés tiramisu (alkoholmentes változat)

Kávéfajták
Kávéfajták
3 Perc olvasás

Recept származási országa: Olaszország
Kategória: Desszert, hűtött édesség

A tiramisu egy klasszikus olasz desszert, amelyet az intenzív kávéíz és a lágy mascarponekrém tesz ellenállhatatlanná. Ez a rumaromával készült alkoholmentes változat mindenki számára tökéletes választás – egyszerűen elkészíthető, nem igényel sütést, és pár óra pihentetés után mennyei finomság lesz belőle!


⏳ Elkészítési idő

  • Előkészítés: 15-20 perc
  • Hűtés: Legalább 4 óra (legjobb egy éjszakára)
  • Teljes idő: kb. 4,5-5 óra

🍽 Mennyiség

  • 6-8 adag

🛒 Összetevők

  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl erős fekete kávé (pl. Nescafé vagy frissen főzött espresso)
  • 1 kk rumaroma
  • Ízlés szerint kakaópor a tetejére

🥣 Elkészítés

1. A mascarponekrém elkészítése

  1. A tojásokat válaszd szét, és a sárgáját tedd egy nagy tálba.
  2. Add hozzá a porcukrot, majd habosítsd ki, amíg világos és krémes lesz.
  3. Keverd hozzá a mascarponét, és dolgozd simára.

2. A tojáshab felverése

  1. A tojásfehérjéket verd kemény habbá.
  2. Óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe, hogy könnyű és habos állagot kapj.

3. A piskóták rétegezése

  1. Főzd le az erős feketekávét, hagyd langyosra hűlni, majd keverd hozzá a rumaromát.
  2. Egyenként mártsd bele a babapiskótákat a kávés keverékbe (csak röviden, hogy ne ázzanak el teljesen).
  3. Egy tál vagy tepsi aljára helyezd az első réteg kávéba mártott piskótát.

4. A rétegek összeállítása

  1. A piskótákra kend a mascarponés krém felét, és egyenletesen oszlasd el.
  2. Jöhet egy újabb réteg kávés babapiskóta.
  3. Simítsd rá a krém másik felét.

5. Hűtés és tálalás

  1. Takard le alufóliával vagy fóliával, és tedd a hűtőbe legalább 4 órára, de a legjobb egy éjszakára.
  2. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral, majd szeleteld fel és kínáld.

🍽 Tálalás

  • Frissen szórt kakaóporral a tetején az igazi.
  • Espresso vagy cappuccino mellé tökéletes desszert!
  • Kanalazható pohárdesszertként is elkészítheted, rétegezve kis poharakba.

🔥 Tippek és trükkök

  • Ha még krémesebb állagot szeretnél, keverj a mascarponekrémhez 1 dl habtejszínt felverve.
  • A tojáshab helyett használhatsz növényi alapú alternatívát vagy kihagyhatod, ha kevésbé levegős állagot szeretnél.
  • Extra ízért a piskóták közé csokoládéforgácsot vagy kakaóbabtöretet is szórhatsz.
  • Hűtőben 2-3 napig eláll, és másnapra még finomabb lesz!

Jó étvágyat ehhez a gyors és ízletes kávés tiramisuhoz! ☕🍰✨

Oszd meg a cikket