☕ Egyszerű és mutatós kávétorta

Kávéfajták
Kávéfajták
3 Perc olvasás

Recept forrása: Standard recept tipp
Recept származási országa: Nemzetközi
Kategória: Desszert, torta

Ha szereted a kávés desszerteket, de nem akarsz túl bonyolult recepttel bajlódni, ez a könnyed, mégis mutatós kávétorta tökéletes választás! Levegős piskóta és lágy eszpresszókrém – egyszerű, de ellenállhatatlan kombináció.


⏳ Elkészítési idő

  • Előkészítés: 20 perc
  • Sütés: 45-50 perc
  • Hűtés és díszítés: 20 perc
  • Teljes idő: kb. 1,5 óra

🍽 Mennyiség

  • 1 db 20-22 cm-es torta (kb. 8-10 szelet)

🛒 Összetevők

Tészta:

  • 4 db tojás
  • 160 g cukor
  • 1 tk só
  • 1 tk vaníliapaszta vagy vaníliaaroma
  • 60 ml erős főzetű kávé (kihűtve)
  • 30 g olvasztott vaj
  • 125 g liszt
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk sütőpor

Krém:

  • 3 tojásfehérje
  • 140 g cukor
  • 200 g hideg vaj (kockázva)
  • 3 ek eszpresszó (vagy erős kávé, kihűtve)

Díszítés:

  • Apróra vágott mogyoró (ízlés szerint)

🥣 Elkészítés

1. A tészta elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra.
  2. Egy nagy tálban keverd habosra a tojásokat, cukrot, sót és vaníliaaromát (kb. 8 percig robotgéppel).
  3. Öntsd hozzá a kihűlt kávét és az olvasztott vajat, majd keverd simára.
  4. Szitáld bele a lisztet, kakaóport és sütőport, majd keverd csomómentesre.
  5. Öntsd a masszát egy vajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába.
  6. Süsd 45-50 percig (tűpróbával ellenőrizd).
  7. Hagyd teljesen kihűlni.

2. Eszpresszókrém elkészítése

  1. Vízgőz felett melegítsd össze a tojásfehérjét és a cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
  2. Vedd le a gőzről, és robotgéppel verd kemény habbá.
  3. Fokozatosan add hozzá a hideg vajat kis adagokban, folyamatos keverés mellett.
  4. Öntsd hozzá a kihűlt eszpresszót, és keverd addig, amíg krémes és kenhető állagú lesz.

3. A torta összeállítása

  1. A kihűlt tészta tetejére simítsd rá az eszpresszókrémet.
  2. Szórd meg aprított mogyoróval a tetejét.
  3. Hűtsd a tortát kb. 20 percig, hogy a krém kicsit megdermedjen.

🍽 Tálalás

  • Egy csésze kávé vagy cappuccino mellé tökéletes választás.
  • Ha szeretnéd, a tetejére csokoládéforgácsot vagy kakaóport is szórhatsz.
  • Légmentesen zárva hűtőben 2-3 napig eltartható.

🔥 Tippek és trükkök

  • Ha extra selymes krémet szeretnél, a vaj legyen hideg, de ne jéghideg, így könnyebben emulgeálódik.
  • Ha gazdagabb ízt szeretnél, adj egy kis instant kávéport a tésztához is.
  • Gluténmentes változatban a liszt helyett használhatsz mandulalisztet vagy gluténmentes lisztkeveréket.

Jó sütést és élvezd ezt a mutatós kávétortát! ☕🍰✨

Videón a kávétorta elkészítése
Oszd meg a cikket